Bank Norwegian kreditkort

Bank Norwegian kreditkort

 • Bonuspoäng på varje köp
 • Spendera poängen på flygresor
 • Ingen årsavgift
Årskostnad 0 kr
Maxkredit 100 000 kr
Räntefritt 45 dagar
 • Visa
 • Resekort
 • Bonus/Cashback
 • Bensinkort

* Den effektiva räntan är baserad på 15,000 kr i utnyttjad kredit betald över 12 månader.

Recension av Norwegian kreditkort

Bank Norwegian är idag ett av marknadens mest kompletta kreditkort. Förutom att bonuspoäng ges på alla köp ingår även en kompletterande reseförsäkring och kortet har ingen årsavgift. Man får bonuspoäng för varje krona man tankar för och kreditkortet från Bank Norwegian går alltså bra att använda som både resekort och tankkort.

Bonus fås på alla köp

Bonuspoäng, kallade cash points, ges på alla köp som görs med kreditkortet. Intjäningsnivån ligger på 0,5 % på alla varuinköp, 4% i cashpoints på Norwegians LowFare biljtetter och 10 % på Flex biljetterna.

Cash points går även att tjäna in när man tankar med kortet. Man får 0,5 poäng per krona (ex: 15kr/lit = 7,5 öre), detta kan verka som en låg intjäningsnivå men i längden kan man spara en hel del om man väljer att tanka med kortet från Bank Norwegian.

I dagsläget kan man få en cashback på upp till 100 000 kronor per kalenderår. Når man den gränsen kan man först börja tjäna nya bonuspoäng nästkommande kalenderår.

Försäkringar

När man är ute och reser är det viktigt att man har de rätta försäkringarna och detta är Bank Norwegian medvetna om. När minst 75 % av en resas värde betalas med Bank Norwegian kreditkort gäller den kompletterande reseförsäkringen med avbeställningsskydd.

Utöver reseförsäkringen har man också möjlighet att teckna följande försäkringar:

 • Betalskydd – Kan tecknas i samband med ansökan eller efteråt.
 • Självriskförsäkring hyrbil CDW – Försäkringen eliminerar självrisken på hyrbilar och kostar 249 kr/år.
 • Försäkring mot identitetsstöld – Ger hjälp vid ID-kapning och ersättning för kostnader i samband med detta. Kostnaden för försäkringen är 149 kr/år.
 • Tandvårdsförsäkring – Försäkringen ger ersättning vid oväntade kostnader för tandvård. Kostnaden är från 2844 kr/år beroende på ålder.

Rabatt i e-butiker

Via Bank Norwegians Reward eShop får man rabatter i över 200 e-butiker när man använder sitt Norwegian kreditkort. Några av dessa butiker är Lekmer, CDON, Bokus och många fler. Bonusen i dessa ligger på 0,5 % precis som för alla andra varuköp och betalas självfallet ut som Cash Points.

Det enda man behöver göra för att kunna få Cash Points genom Reward eshop är att registrera sitt kreditkort och instruktioner för detta medföljer när du får ditt kort hemskickat.

Ingen årskostnad eller uttagsavgift

Kreditkortet från Bank Norwegian har inga avgifter för uttag, varken i Sverige eller utomlands. Men gör man uttag utomlands kommer man dock inte undan avgifter för valutapåslag. Kreditkortet har inte heller någon årsavgift, använder man kortet smart kan man därför äga och använda ett Norwegian kreditkort helt kostnadsfritt.

Nackdelar

Det här kreditkortet har överraskande få fördelar och det enda som egentligen skadar kortets betyg är valutapåslaget på 1,75 % och det faktum att bonuspoängen endast kan spenderas hos flygbolaget Norwegian.

Det är dock förståeligt att bonuspoängen ej går att använda för annat än flygresor hos Norwegian men som hade gjort detta kort det absolut bästa bonuskortet idag.

Krav som skall uppfyllas för att få ett kreditkort från Norwegian

 • 23 år eller äldre
 • Någon form av inkomst från anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige med svenskt personnummer

*Bank Norwegian gör alltid en samlad bedömning och det är inte en garanti att man får sin ansökan beviljad då man uppfyller grundkraven.

Vanliga frågor

Gäller drivmedelsrabatten oavsett bensinstation?

Tankar du inom Sverige kommer du att tjäna cash points när du tankar oavsett bensinstation.

Är det endast första året som det är gratis att äga Bank Norwegian kreditkort?

Nej, Norwegian kommer aldrig med en årsavgift.

Kan jag ta ut pengar kostnadsfritt i utlandet?

Det tas aldrig någon uttagsavgift oavsett om du är i Sverige eller utomlands, däremot tillkommer valutapåslag om du gör uttag utomlands.