Circle K Mastercard

Circle K Mastercard

 • Ingen årsavgift
 • Bonus på alla köp
 • Drivmedelsrabatt
Årskostnad 0 kr
Maxkredit 100 000 kr
Räntefritt 60 dagar
 • Mastercard
 • Bonus/Cashback
 • Bensinkort

* Den effektiva räntan utgår från ett kreditbelopp på 20 000 kr med pappersfaktura (35 kr) som betalas under 12 månader. Den effektiva räntan under dessa förutsättningar blir då 16.95 %.

Recension av Circle K Mastercard

Circle K Mastercard, ges ut av, som namnet avslöjar, Circle K. Detta kreditkort är ett renodlat bensinkort som kommer med både drivmedelsrabatt, bonusprogram och försäkringar. Deras tankkort har inte heller någon årsavgift och en relativt låg kreditränta.

Circle K EXTRA Club

Circle K har en form av lojalitetsprogram som man automatiskt blir ansluten till när man ansöker om deras tankkort. Bland annat får man var 6:e kopp kaffe och var 6:e tvätt på köpet där den 6:e tvätten är deras Premium- eller Diamanttvätt.

Det går även bra att ansluta vilket bank- eller betalkort som helst men man får då endast 25 öre/liter i drivmedelsrabatt under 3 månader istället för sex.

Rabatter

Som ägare av ett Circle K Mastercard får man tillgång till flertalet olika rabatter. Självfallet får man alltid drivmedelsrabatt på Circle K stationerna under de första 6 månaderna får man hela 25 öre rabatt/liter. Efter de första 6 månaderna går rabatten ned till 15 öre/liter och detta gäller oavsett vilket drivmedel man tankar.

Bonusprogram

Med kreditkortet har man alltid 0,3% i bonus (cashback) på alla inköp förutom de som görs på konkurrerande bensinstationer. Denna gräns går dock höja genom att tanka minst 1000 liter per år och man får då istället 1% cashback på alla köp. Tankar man alltså cirka 83 liter per månad skall det inte vara några problem för dig att uppnå den högre intjäningsnivån.

Bonusen som man tjänat in går sedan att använda på alla Circle K stationer.

För att hitta sitt bonussaldo kan man göra följande:

 • I kassan när man betalar
 • På kvittot på senaste genomfört köp hos Circle K
 • I deras egen app Circle K Europe
 • E-post skickas ut då och då från EXTRA Club
 • Under ”Mina sidor” hos Circle K

Priceless Stockholm

Utöver alla bonusar och förmåner man får genom att äga ett bensinkort från Circle K har dem dessutom valt att koppla sina kort till det exklusiva nätverket Priceless Stockholm. Genom Priceless Får man möjligheten att gå på konserter, middagar, djurparksbesök och mycket mer till ett oftast reducerat pris.

Dessa exklusiva erbjudanden gäller inte heller endast Stockholm, allt som oftast dyker det även upp erbjudanden om upplevelser i andra länder så som Storbritannien och USA. En schysst förmån för dig som vill få lite mer lyx i vardagen.

Försäkringar

Circle K har valt att inkludera två olika försäkringar i sitt tankkort för att man som kortägare skall känna sig extra trygg.

Reseförsäkring

En kompletterande reseförsäkring ingår i Circle K Mastercard och gäller då minst 75% av resans värde betalas med kreditkortet.

 • Olycksfallsförsäkring
 • Bagageförsäkring
 • Personförsenings försäkring
 • Avbeställningsskydd
 • och självriskskydd

Tanka-fel försäkring

Om man begår misstaget att tanka fel drivmedel är man fullt skyddad mot detta förutsatt att man använde sitt Circle K bensinkort. I kortet ingår det en så kallad tanka-fel försäkring som täcker både rengöring av tanken samt bärgning upp till 5000 kr.

Betalskydd

Betalskydd är en extra försäkring som kan tecknas på tankkortet. Den täcker betalning av kortfakturan i de fall man blir arbetslös eller långtidssjuk. Kostnaden för försäkringen är 0,85% av ditt saldo per månad.

*Har du ett saldo på 15 000 kr blir din månadskostnad för betalskyddet 127,5 kr. Det kan vara värt att iallafall fundera på att eventuellt teckna betalskyddet. Skulle du bli arbetslös eller långtidssjuk kommer det skada din ekonomi avsevärt om kortfakturorna inte betalas i tid.

Nackdelar

Som med många tankkort så är oftast de egentliga nackdelarna uttagsavgifter och valutaväxlingspåslag. Circle K dras tyvärr med dessa avgifter där uttagsavgiften är på 3% och valutapåslaget på 2%. Kan man bör man alltså undvika uttag och växling med Circle C Mastercard.