Nya kort på Bensinkort.nu

17 november, 2018 av

Då var det äntligen dags att byta några av bensinkorten på vår lista. Under de år som Bensinkort.nu funnits så har det inte alls hänt så mycket när det kommer till vilka kort som vi visat, re:member more fanns med tidigare, ett riktigt bra bensin och kreditkort, men detta kort går inte att teckna längre.

Everdaycard är det enda kort som tillkommit sedan vi startade Bensinkort.nu men nu kommer det att läggas till ytterligare två stycken bensin/kreditkort, och de har båda en sak gemensam med Everdaycard: Du kan tanka på vilken mack som helst och få bonus!

Bank Norwegain Kreditkort

Norwegain card som det också kallas har ett riktigt brett program med bonusrelaterande fördelar, så här fungerar kortet. Varje gång du använder kortet (undantag finansiella tjänster och kontantuttag) så genereras så kallade Cash Points, dessa Cash Points kan sedan användas vid köp av flygresor hos Norwegian Air. En sammanfattning:

 • 0,5 Cash Point på allt du handlar.
 • 0,5 Cash Point även på drivmedel, ex 15 kr/lit ger 7,5 öre.
 • 4 – 10 Cash Points på flygresor hos Norwegian Air.
 • Reward eShop, bonus på närmare 150 stycken online butiker.
 • Ingen årsavgift på kortet.
 • Ingen aviavgift när du använder E-faktura.
 • Ingen avgift vid kontantuttag, dock 1,75% avgift för köp och uttag i annan valuta (än svenska kronor).
 • Räntefria dagar även vid kontantuttag! Mycket ovanligt, när du tar ut kontanter med Bank Norweigans kort så börjar räntan inte ticka från dag 1 utan man har räntefria dagar precis som vid varuköp!

Hur mycket är 1 Cash Point? 1 Cash Point är exakta samma som 1 norsk krona, eftersom den norska och svenska kronan är värt ungefär lika mycket är det enklast att tänka 1 svensk krona för varje Point.

COOP Mer

Coops kreditkort är det andra ”nya” kortet som kommer med på vår på lista över bensinkort (dvs kreditkort som har rabatt på bensin och diesel). Samma nackdel här som med Norwegian-kortet ovan, du kan bara få ut bonusen hos Coop (eller deras samarbetspartners).

 • 1 poäng/krona vid köp i Coop butiker.
 • 0,5 poäng/krona vid köp utanför Coop.
 • Årsavgift 348 kronor, dock ingen årsavgift första året.
 • 30 kronor i avgift om du delbetalar fakturan.
 • Ingen avgift vid kontantuttag.
 • Ingen avgift vid valutaväxling (dvs köp eller uttag i annan valuta).

För att vara helt ärlig så är Coop Mer bara att rekommendera om du även handlar din mat på Coop, detta eftersom årsavgifter är så pass hög och du kan bara få ut bonusen via Coop (eller deras samarbetsparters, som inte är så många). Skulle det nu vara så att mat inhandlas på Coop så passar kortet helt perfekt.

Passar kanske för dig

De två korten ovan är inte alls några nya kreditkort utan de har funnits ett bra tag. Anledningen till att de inte funnits med på vår lista med bensinkort är helt enkelt att bonusen/rabatten inte är speciellt hög, runt 8 öre litern. Men å andra sidan så har Preem enbart 10 öre på automat stationerna och OKQ8 ännu mindre, bara 5 öre.

Sedan är det ju inte ”Cash Back” på dessa två kort utan du får lov att plocka ut bonusen i tjänster eller produkter. Vissa tycker säkert att detta är helt fel för just dem, för andra så kanske det passar perfekt – det är upp till Dig att välja!

Hej då Ikano Kort!

Ikano Kort åker ut från listan och det beror enbart på en sak, och den ”detaljen” är så pass konstig och korkad att det var svårt att tro på en sådan sak …

Om du sätter in extra pengar på ett Ikano Kort så att du ligger plus på kortet, då kommer det ändå att proceseras en avi/faktura, ja ok då, kan ju vara bra att se hur mycket man ligger plus på kortet. Men då kommer Ikano Kort att ta ut en aviavgift, trots att du ligger plus på kontot!

Det verkar som att de haft den regeln innan men först i år (2018) börjat implementera den. Svårt att tro på dessa dumheter? Det hade vi med, här kommer en skärmdump från Ikanos support:

Ikano tar betalt när du vill spara

Jaa, ska de använda den avgiften så finns det bara en sak att säga: Hej då Ikano Kort!

[ws_table id=”6″]

Listan med bensinkort är kontrollerad och uppdaterad i november 2018.