OKQ8 Visa

OKQ8 Visa

 • 0,6% cashback
 • Ingen årsavgift
 • 60 räntefria dagar
Årskostnad 0 kr
Maxkredit 100 000 kr
Räntefritt 60 dagar
 • Visa
 • Bonus/Cashback
 • Bensinkort

* Den effektiva räntan är baserad på en årsränta på 14,95% och 30 000 kr i utnyttjad kredit som har betalats över 12 månader. E-faktura har i detta exempel använts.

Recension av OKQ8 Visa

OKQ8 Visa är ett bensinkort och som då ges ut av OKQ8. Kreditkortet ger bonuspoäng på alla köp, drivmedelsrabatt och har inte heller någon årsavgift. Detta är i dagsläget ett av de bättre tankkorten sett till de förmåner man kan ta del av helt kostnadsfritt.

Bonus

När kreditkortet används för inköp på OKQ8 ges en bonus på upp till 2%. Detta gäller bland annat inköp i butik, biltvätt och hyrbilar. När man tankar med kortet ges en rabatt om 20 öre per liter på bemannade stationer och 5 öre på de obemannade stationerna. Den exakta nivån för återbäringen fastställs varje år på föreningsstämman. Bonusnivån kan alltså komma att ändras men har varit upp till 2% de senaste åren.

OKQ8 Visa ger även bonus på de de köp som sker utanför OKQ8 men ej på konkurrerande stationer, finansiella institut eller spel och lotter.

Bonusen betalas ut en gång i kvartalet i form av en Bonuscheck. Denna kan sedan växlas in mot kontanter på bemannade OKQ8 stationer eller användas som betalningsmedel, men då självfallet endast hos OKQ8. Det rekommenderas att använda värdechecken som betalningsmedel då detta genererar högst cashback.

OKQ8 har 2019 följande cashback på sitt kreditkort:

 • 0,3% cashback vid växling till kontanter på bemannande stationer
 • 0,6% då bonuschecken används som betalningsmedel hos OKQ8

Sparränta

Sparränta är relativt ovanligt för kreditkort men något som OKQ8 valt att erbjuda på sitt kort. För att ta del av sparräntan behöver man sätta in pengar på kortet som i sin tur sedan används för de köp som görs med kreditkortet. Pengar kommer alltid att dras först från den insatta summan och sedan av kortets kredit. Sparräntan är på 0,75% vilket är en riktigt bra nivå, speciellt om man ser till vad många storbanker idag kan erbjuda.

Kompletterande reseförsäkring

Betalar man minst 75 % av en resas värde med kreditkortet från OKQ8 gäller reseförsäkringen som kommer med kortet. Reseförsäkringen gäller för hela familjen då alla står skrivna på samma adress. Försäkringen är självfallet utan självrisk.

 • Bagageförsening – Upp till 7000 kr/kort
 • Självriskskydd för hemförsäkring – Upp till 10 000 kr
 • Självriskskydd för personbil – Upp till 10 000 kr
 • Försening av allmänt färdmedel – Upp till 6500 kr/kort
 • Dödsfall – Kapital på totalt 100 000 kr

Nackdelar

De två främsta nackdelarna detta bensinkort dras med är valutapåslaget och uttagsavgiften. Det gör att både växling av valuta och kontantuttag blir dyrt i längden och även om den ingår en kompletterande reseförsäkring är detta således inte ett kreditkort som rekommenderas att använda på resan. Det kan då vara bättre att exempelvis kolla närmre på Bank Norwegian som är ett bra resekort men som samtidigt erbjuder drivmedelsrabatt.

Även cashbacken kan anses vara något låg men överlag är detta ett bra tankkort, speciellt om man då är villig att endast tanka på OKQ8’s bensinstationer.

Vanliga frågor

Går det beställa extrakort?

Ja, det är inga problem att ansöka om ett eller flera extrakort och går att beställa till alla familjemedlemmar som är 18 år eller äldre. Extrakort är dessutom kostnadsfria hos OKQ8.

Går det att göra uttag med tankkortet från OKQ8?

Det går bra att göra kontantuttag med OKQ8s tankkort men det tillkommer då en avgift. Avgiften ligger idag på 3 % av uttagets belopp men som minst betalar man 35 kr. Exempelvis så kostar ett uttag på 3000 kr dig 90 kr.

Har kreditkortet en årsavgift andra året?

Nej, OKQ8 Visa kommer aldrig med en årsavgift.