Preem Mastercard

Preem Mastercard

  • Upp till 25 öre rabatt per liter
  • På alla köp som görs med kortet får man 0,5% cashback
  • Ingen årsavgift
  • Kompletterande reseförsäkring ingår
Årskostnad 0 kr
Maxkredit 50 000 kr
Räntefritt 60 dagar
  • Mastercard
  • Bonus/Cashback
  • Bensinkort

*  Den effektiva räntan är baserad på en kredit om 10 000 kr som återbetalas under 12 månader med en rörlig månadsränta på 1,44%. Pappersfaktura har i exemplet använts.

Recension av Preem Mastercard

Preem Mastercard är ett tankkort i klass med Circle K Mastercard och kommer med många förmåner för dig som är stamkund på Preem. Med tank-kortet ges rabatt på drivmedel, bonus på alla inköp och försäkringar. Kortet har inte heller någon årsavgift, handlar du aldrig på kredit, i annan valuta eller gör uttag med kortet är det helt gratis att använda och äga.

Kredit

När ansökan för ett Preem Mastercard görs får man ange önskat kreditbelopp mellan 5000 – 60 000 kr. I samma veva går det bra att ansöka om ett extrakort och det går även höja krediten i efterhand.

Alla köp som görs med tankkortet sammanställs på en månadsfaktura, antingen som pappersfaktura eller e-faktura (pappersfaktura kostar 25 kr). Fakturan innehåller den totala skulden samt lägsta belopp som skall betalas in. Om man väljer att inte betala hela fakturabeloppet skjuts resterande belopp till kommande månader och man börjar då betala ränta. Vid delbetalning får man även så för en aviavgift på 19 kr per avi.

Räntefri delbetalning och sparränta

Belopp över 2000 kr är möjliga att räntefritt delbetala i 4 eller 10 månader. Kostnaden för den räntefria delbetalning Preem erbjuder är 195 kr i uppläggningsavgift samt 19 kr i månaden i aviavgift. Man kommer alltså inte undan aviavgiften men slipper räntekostnaderna vilket gör att man kan spara en ansenlig summa pengar genom att nyttja den räntefria delbetalningen.

Sätter man in pengar på sitt bensinkort så det skapas ett plussaldo ges ränta på det insatta kapitalet. Under 2019 låg inlåningsräntan på 1,60% vilket är bra mycket mer än den sparränta som bankerna idag erbjuder. Har man ett plussaldo på sitt bensinkort från Preem dras det alltid från plussaldot först och sedan krediten när detta är slut.

Drivmedelsrabatter

När man tankar på Preems stationer med deras Preem Mastercard får man 0,25 öre rabatt per liter på bemannade stationer och 10 öre rabatt per liter på obemannade stationer. Rabatten dras direkt från den månatliga kortfakturan.

Kortet ger också tillgång till ytterligare rabatter på varor och tjänster på Preems bensinstationer. Dessa erbjudanden går att se genom att logga in under ”Mina sidor” på Preems hemsida.

Som välkomstbonus får man under de första tre månaderna 40 öre rabatt per liter man tankar på bemannade stationer!

Bonus

Preem har valt att kalla sitt lojalitetsprogram för ”bonus” men det är i verkligheten cashback. Den ”bonus” man samlar på köp med Preems bensinkort ger 0,5% cashback som sedan betalas ut som värdecheckar då cashbacken är överstiger 50 kr. Bonuscheckarna skickas ut fyra gånger per år i februari, maj, augusti och november.

Checken används sedan för att göra inköp eller växla in mot kontanter på bemannade Preem stationer.

Mastercard Priceless

Som med alla kort som är anslutna till Mastercard så ger tankkortet från Preem tillgång till Mastercard Priceless. Detta är ett exklusivt förmånsprogram som ger tillgång till erbjudanden och rabatter världen över. I Sverige är förmånerna knutna till Stockholm och är huvudsakligen inriktade på resor och nöjen.

Inkluderade försäkringar i Mastercard Preem

Det ingår två försäkringar i detta bensinkort utan någon som helst extra kostnad. Dels ingår det en reseförsäkring utan självrisk och även en Tanka-fel försäkring

Kompletterande reseförsäkring

Om minst 75% av en resas värde betalas med kreditkortet ingår reseförsäkringen automatiskt. Bland annat ingår bagageförsening, självriskskydd och avbeställningsskydd.

Tanka-fel försäkring

Genom denna försäkring går det att få ersättning upp till 3 000 kr per tillfälle då fel bränsle skulle tankas i fordonet. Drivmedel måste ha tankats hos Preem för att försäkringen skall gälla.

Nackdelar

Den stora nackdelen med Preem Mastercard är dess avgifter. Dels har kortet ett högt valutapåslag på 2,5% men även en uttagsavgift på 2%. Ytterligare kommer Preem införa en månadskostnad på 29 kronor för att äga kortet vilket gör detta till ett av de dyraste tankkorten på marknaden. Denna månadskostnad skall enligt Preem införas den 1 september 2019.

Vanliga frågor

Kan man beställa extrakort?

Ja det går bra att beställa extrakort, antingen vid ansökan eller efteråt. Korten kommer då belasta samma kreditgräns så man håller detta i åtanke.

Kostar det något att ansöka om Preem Mastercard?

Ansökan är helt gratis och kortet har inte heller någon årsavgift. Preem skall däremot införa en månadskostnad om 29 kr f.r.o.m 1 september 2019.