Shell Mastercard

Shell Mastercard

 • 15 öre rabatt per liter
 • Ingen årsavgift
 • Bonus på alla köp
Årskostnad 0 kr
Maxkredit 100 000 kr
Räntefritt 54 dagar
 • Mastercard
 • Bonus/Cashback
 • Bensinkort

* Den effektiva räntan är baserad på en kredit om 10 000 kr som betalas under 12 månader med en nominell ränta på 18%. Pappersfaktura har använts med en avgift på 15%, med e-faktura eller autogiro blir den effektiva räntan 16,24%.

Recension av Preem Mastercard

Preem Mastercard ges ut i samarbete med Ikano Bank och har full fokus på bonus och drivmedelsrabatter. Preems bensinkort är gratis, det vill säga att det inte har någon årsavgift och väljer man e-faktura eller autogiro tillkommer inte heller någon aviavgift. Detta tankkort är ett bra val för dig som vill eller redan tankar hos Preem och som ger dig flera unika förmåner och rabatter.

Cashback med Preem Mastercard

Den bonus man samlar betalas ut som kontanter, det vill säga cashback. När tankkortet används ges alltid en cashback på 1% av köpesumman. Detta gäller för alla köp förutom de köp som sker hos konkurrerande bensinstationer.

Köper man drivmedel på Shell ges det 15 öre i rabatt per tankad liter vilket motsvarar cirka 1% i cashback. Detta är hög intjäningsgräns på cashback och är en av kortets absolut största fördelar. Att tjäna in en ansenlig mängd cashback per år om man regelbundet använder sitt Preem Mastercard bör inte vara några problem.

Hög sparränta

Preem Mastercard kreditkort har en av de högsta inlåningsräntorna som idag är på 2%. Sparränta får man då pengar sätts in på kortet som skapar ett plussaldo. Tyvärr är den maximala summan som får sparas endast 15 000 kr. Jämför man detta med bankernas sparräntor ligger Preem Mastercard långt före. Har man möjlighet kan det därför vara smart att ta vara på den höga sparräntan och sätta in pengar på kortet.

Försäkringar

Det ingår både en Tanka-fel försäkring och en reseförsäkring i Preem Mastercard. Tanka-fel försäkringen gäller då tankning sker på Shell om minst 20 liter. Den täcker upp eventuella kostnader för sanering av bränslesystem eller bränslefilter då felaktigt bränsle tankats i bilen.

Även självriskskydd för bärning ingår i Tanka-fel försäkringen och täcker självrisken upp till 2 000 kr.

Reseförsäkringen aktiveras då minst 75% av resans värde betalas med bensinkortet från Preem. Reseförsäkringen ger en extra trygghet om man väljer att ta med sig sitt Preem Mastercard på resan och man bör aldrig resa utomlands oförsäkrad.

Försäkringen täcker bland annat:

 • Avbeställningsskydd på upp till 45 000 kr
 • Försening av allmänt färdmedel på upp till 1000 kr per person
 • Självriskskydd på upp till 10 000 kr

Betala räkningar med Preem Mastercard

Med ett Preem Mastercard har man möjligheten att betala sina räkningar. Detta görs genom Betalo som är en app där man enkelt använder sitt kreditkort för att betala räkningar eller skicka pengar inom Sverige och utlandet.

Det är dock inte gratis att betala räkningarna med sitt kort via Betalo. I dagsläget tas en serviceavgift på 1,9% när du betalar dina räkningar med ett Preem Mastercard. Betalo är trots kostnaden ett bra verktyg för dig som behöver betala dina räkningar på kortets kredit.

Skipp

Tack vare att Preem Mastercard ges ut i samarbete med Ikano Bank kan man registrera sitt kort i deras egen app ”Skipp”. Har man ytterligare kreditkort från Ikano Bank kan även dessa registreras i appen.

I appen Skipp kan man sedan se följande:

 • Se aktuellt saldo på sitt kreditkort
 • Betaluppgifter för senaste månadsfakturan
 • Transaktionshistorik
 • Överblick över aktuella månadsrabatter

Det rekommenderas att ladda ned appen då den gör det lättare att hålla koll på sina transaktioner och månadsfakturor. Appen är dessutom helt gratis att ladda ned och använda.

Nackdelar

Nackdelarna med Preem Mastercard är återigen de avgifter kortet dras med. Valutaväxlingspåslag finns på 1,50% och en uttagsavgift på 3% (minst 35 kr). Dessa är de nackdelar alla de bensinkort vi idag listar här på sajten har. Men om man använder kortet på rätt sätt och undviker köp i annan valuta och kontantuttag kan man ha detta bensinkort gratis.